Dörrlås för temporär access
Produktdata

Dörrlås med RFID, NFC och kod - DS400


Batteridrivet dörrlås med Mifare RFID/NFC. Mifare finns bland annat i SITHS och ID06 kort. Insidans handtag kan alltid öppna dörren. Med rätt behörighet (kort eller kod alternativt kort och kod aktiveras handtaget på utsidan som påverkar tryckesregeln. Låset är anpassat för svenska låskistor men finns även för europeiska låskistor. Enkelt montage för dörrar som tidigare haft cylinderlås.
Image
Bilden visar på ett lås med knapparna ovan handtaget. Man kan ha knapparna under också och med det så kan man ha kvar vredet upptill.

SPECIFIKATION


Funktion: För Kod, Mifare RFID och NFC.
Behövs programvara: Beror på funktion se respektive systempaket.
LED: 2xGrön, 2xRöd
Ljudsignal: Ja
Batteri: Batteripaket med 3xAAA Alkaliska
Livslängd Batteri: Typiskt 3år med 30 användningar/dag.
Temperaturgränser: Funktion 0-60C Lagring -15…65C Livslängd batteri beräknad på mer än noll grader C.
Fuktighet: 10-90% ej kondens.
Skyddsklass: IP43
Vikt: 750g
Mått hus (ex trycke): 204x55x21mm (Se måttskiss)
Färg: Svart. Option: Egen design

Max antal användare: 20.000 st./lås
Max antal lås/system: 65.000 st.
Logg: Senaste 450 (500) aktiveringar.

VARIANTER


32042.240.010 DS400 Svart för svensk låskista siffror nedanför
32042.230.005 DS400 Svart för europeisk låskista

Som standard levereras montagesats för dörrtjocklek 40-52mm. Om ni har andra mått så meddela detta för anpassad montagesats.

TEKNIKLÄNKAR


Masterkort/kod:
Med Masterkortet/koden kan ni öppna låset oavsett allt annat. Ni kan sektionera Masterkort (inte Masterkod) i tid eller enskilda lås för att gälla endast en begränsad tid eller ett antal lås.

Låsgrupper:
Genom att använda sig av virtuella låsgrupper kan man enkelt lägga till och ta bort användare utan att programmera om låset. Låset kan ingå i tre virtuella låsgrupper och användarna kan kopplas mot upp till 4000 låsgrupper.

Tips!
Passar de flesta applikationerna.

AnvändarID = LåsID:
Användarens ID i systemet (1-20.000) ger tillgång till motsvarande Lås ID (1-20.000). Ger ett överskådligt och lättadministrerat systemet men begränsar er till att en dörr endast kan kopplas till en användare.

Tips!
Med detta behöver inte låsen programmeras om vid användare som slutar/tillkommer. Enklare hantering än låsgrupper men kan bara ge en användare access/lås.

Matris:
Koppla användare mot lås i en matris och programmera lås och användarkort. Låsen måste programmeras om i det fall det tillkommer eller försvinner användare. Endast användbart när man önskar tvåfaktor = Kod och kort ger access.

Kontorsfunktion:
Ni kan programmera kort att ställa upp låset och återgå till det normala efter en tidslängd, en tidsperiod eller ett specifikt datum. Om man lägger på sitt kort mot låset innan tiden inträffar så återställer den sig också.

Batteri:
Låset indikerar när batteriet börjar ta slut genom att blinka omväxlande rött/grönt. Batteriet bytes från utsidan.

Tips!
Ibland hamnar dörrposten ivägen för batteriluckan och har ni inte uppmärksammat att batteriet håller på att ta slut är det svårt att byta, samtidigt som det inte går att öppna dörren för att "blotta" batteriluckan. Se till att ni har en plan för detta.

Logg:
Låset kan lagra de senaste 450 händelserna vilket ni kan läsa ut för analys.

Unikt! Temporär gästkod (TGK):
Programmet och låsen har en algoritm som är krypterad för varje anläggning. Det gör att ni kan skapa en magisk kod genom att ange rumsnummer, ankomst och avresa som låset förstår giltighet med. Före och efter är koden obrukbar. Allt sker utan att låsen behöver vara uppkopplade.