Image
Produktdata

Skåplås RFID & NFC - LS300


Batteridrivet skåpslås med Mifare RFID/NFC. Mifare finns bland annat i SITHS och ID06 kort. Låset har en regel som "fälls" med en roterande rörelse. Mycket enkelt montage för dörrar som tidigare haft cylinderlås. Antennen (för kommunikation med användarkort/brickor) sitter på dörrens utsida vilket gör funktionen oberoende av skåpet.
ImageImage

SPECIFIKATION


Funktion: För Mifare RFID och NFC.
LED: 2xGrön, 2xRöd
Ljudsignal: Ja
Batteri: Batteripaket med 3xAAA Alkaliska
Livslängd Batteri: Alkaliska typiskt 3år med 30 användningar/dag. Litium 5år med 30 användningar/dag.
Temperaturgränser: Funktion 0-60C Lagring -15…65C Livslängd batteri beräknad på mer än noll grader C.
Fuktighet: 10-90% ej kondens.
Skyddsklass: IP43
Klocka: +- 2 sek/dag
Vikt:
 300g
Mått hus (ex trycke): 151x38x33mm (Se måttskiss)
Färg: Svart. Option: Egen design

Max antal användare: Beror på konfiguration men fr. 4000-oändligt.
Max antal lås/system: 65.000 st.
Logg: Senaste 450 aktiveringar.

VARIANTER


32041.100.301 LS300 Svart (för regel)
32041.100.313 LS300 Vit (för regel)

Som standard levereras låset med en rak 40mm regel. se måttskissen. Även möjlig med spanjolettfäste.

32041.109.301 LS300 Svart, spanjolett
32041.109.313 LS300 Vit, spanjolett

TEKNIKLÄNKAR


Beskrivning funktioner

Låsen kan konfigureras för olika funktioner enligt följande:

Alternativ A2S
Användaren har en godtycklig Mifare och låser låset. Endast samma Mifare kan låsa upp. Nästa användare kan därefter låsa/öppna med sin godtyckliga Mifare. Ger nackdelen att en användare kan ta fler skåp.

Alternativ A2A
Användaren har en i systemet registrerad Mifare och låser låset. Endast samma Mifare kan låsa upp. Nästa användare kan därefter låsa/öppna med sin Mifare. Ger fördelen att en användare endast kan ta ett skåp.

Alternativ B2 ”fast enskild”

Användaren/Användarna har en personlig Mifare som kan låsa och öppna låset. endast den som låst kan låsa upp.

Alternativ C2 ”fast alla”
Användaren/Användarna har en personlig Mifare som kan låsa och öppna låset. De kan oberoende av varandra låsa respektive öppna.

ID = Låsnummer
Användarens ID-nummer i systemet ger access till motsvarande lås ID. Användare 1 får access till lås 1 etc. När ni skall skifta användare anger ni bara nytt ID-nummer på användaren. Egenskapen ger ett lättadministrerat system men begränsar till en användare per skåplås.

Tidsfunktion
Låset kan ha en tidsfunktion som gör att det inte är i bruk vissa tidspunkter. Oberoende om låset har tidsfunktioner kan användarbrickan förses med begränsning i datum och tid.
Det kan vara exempelvis en gäst som skall ha tillgång i två veckor eller personal som bara har tillgång 08.00-17.00 på vardagar.

Logg
Loggen gör att man kan läsa ut de 450 senaste händelserna med servicekortet (500 med kommunikator).

Masterfunktion
Masterkod eller Masterkort
Oavsett personliga koder finns möjligheten att ha en masterkod eller ett masterkort. Fördelen med masterkort är att ingen kan ”kika över axeln” och få reda på masterkoden. Masterkort/tagg finns med i alla systempaket.

Batteri
Vid låg batterinivå blinkar låset växlande rött/grönt för att uppmärksamma att det är dags för byte. Vid byte av batteri försvinner ej inprogrammerade behörigheterna.

Låsgrupper
Genom att konfigurera lås och användare i låsgrupper kan man på ett enkelt sätt slippa programmera om låsen när det tillkommer eller försvinner användare.

Image

Olika utrustning, så kallade systempaket ger er olika möjligheter att programmera låsens funktioner.
Lärfunktion innebär att man lägger programmeringsbricka/kort mot låset och därefter användarnas brickor/kort och därmed "lär" låset vilka användare som skall ha access. Nackdelen kontra att jobba med accessgrupper är att om en persons behörighet skall bort så måste låset nollställas och läras om med de användare som fortsatt skall ha access.

Systempaket LS3 mini
Systempaket LDS Maxi

FAQ


Installation


Låsen är batteridrivna och monteras enkelt i skåp som tidigare haft nyckelcylindrar om det inte är nya skåp. Regeln (4) anpassas till era förutsättningar i skåpet. Passar dörrar med tjocklek 1-27mm.

Referensobjekt


Skola - Ängelholm


Knappt 600 lås LS300 med Mifare RFID teknik levererade till ett nybyggd högstadieskola i Ängelholm. Som i de flesta av dessa applikationer arbetar vi med virtuella låsgrupper som möjliggör att lägga till och ta bort access utan att förändra låsens inställningar. Detta är möjligt trots att låsen är batteridrivna solitärer.

Bagageförvaring Hotell - Stockholm


När gästerna har checkat ut från sina rum så har de möjlighet till enskild förvaring i skåp som står vid entrén för sitt bagage till tiden då de skall åka hem. De använder fortfarande sin rumsnyckeln som även fungerar till bagageförvaringen.

Aktivitetsbaserad arbetsplats – Stockholm


Alla anställda som har aktivitetsbaserade arbetsplatser har ett personligt skåp på en central plats. Dessutom finns ett antal skåp till konsulterna enligt principen ”fritt val”.

Gym - Täby


Privat gym med plats för 200 medlemmar där alla medlemmar har personliga skåp.

Bagageförvaring hotell - Stockholm


När gästerna har checkat ut från sina rum så har de möjlighet till enskild förvaring i skåp som står vid entrén för sitt bagage till tiden då de skall åka hem. De använder fortfarande sin rumsnyckeln som även fungerar till bagageförvaringen.

Skola - Norrköping


Till skolans nya elevskåp levererades drygt 500 skåplås LS300 med Mifareläsning.

Aktivitetsbaserad arbetsplats - Stockholm


Företaget har över 300 anställda som har flexibla arbetsplatser och ett förvaringsskåp. För dagkonsulter finns "fria skåp" där de kan låna ett som är ledigt. Företagets ID kort som går till passersystemet fungerar även som "nyckel" till låsen.

Aktivitetsbaserad arbetsplats - Stockholm


Företaget har flexibla arbetsplatser och de anställda har personliga skåp. Brickan till företagets passersystem fungerar som "nyckel" till låsen.