LM7 Generera gästkoder

I LM7 kan du generera dynamiska gästkoder. En algoritm skapar en kod utifrån Lås (rum/skåp) tidspunkt (Giltig från x till x). Samma algoritm finns i låsen som avkodar och accepterar om behörighet finns. Läs även hur koderna fungerar vid avbokning och ombokning samt felslag nedan.

Video

Klicka på bilden för att se hur enkelt det är att skapa koder som "nycklar". Nyckeln kan även skapas som Bluettoth eller överföras till kort/tag om låsen har den funktionen. I all enkelhet är det också ett bokningssytem som håller reda på vilka rum/skåp du gett access till.
Fungerar med låsen:

Dörrlås
DS200 (TGK)
DS400 (TGK)
DS500 (TKK)
DS600 (TKK)
Skåplås
LS200 (TGK)
LS400 (TGK)
LS500 (TKK)
LS600 (TKK)
Accessenheter
TS400 offline
TS400 online
TS600
TS600 Display

Ombokning/avbokning

Om en gäst ombokar till en kortare vistelse eller avbokar helt så kommer deras kod att vara förbrukad när nästa gästs kod knappas in. Detta för att en oärlig gäst inte skall kunna förkorta sin bokning, hoppas att någon annan kommer på ett datum som "saxar" med hens gamla bokning och vittja rummet därefter. Detta gäller om du lägger den nya bokningen på samma rad i incheckningslistan.

Om du däremot lägger en till bokning på en annan rad i incheckningslistan så räknas det som en gäst som stannar parallellt med den första (vandrarhem).

Felslag

Om fel kod slås in 5 gånger i rad så låser sig enheten för ytterligare försök. Enheten blir funktionell igen efter att Masterkoden eller den långa koden knappas in. Detta för att en oärlig person inte skall kunna chansa på en kod.