Image
ImageImage
Applikationsbeskrivning

Lås för temporär access


Temporär access som förbrukas efter en användning eller tidsperiod är användbart i flera applikationer. Nytt är att vi kan vara mer specifik med tid samt att vi kan styra det på en händelse. Det innebär att vi kan säga att en person får öppna ett skåp en gång (och bara en gång) mellan/efter tidspunkt vilket öppnar för användande vid in-, och utlämning av hyrda/köpta/lånade produkter.

Definitioner


Lås: Skåplås LS500 och dörrlås DS500.
Användare: Mottagare av "Elektronisk nyckel"
Elektronisk nyckel: En kod eller BLE krypterad kod för att nyttja kundens mobilen som nyckel.

Relaterade produkter


Klicka på länkarna nedan för att komma till produkterna.
⇒ Låsinfo kommer inom kort.
Merlify (mobil access)

Exempel på användningsområden för olika funktioner

  • En öppning + en stängning (före en viss tidspunkt) Exempel: Du har en kemtvätttjänst och 20 skåp i ett köpcenter och skickar en elektronisk nyckel med instruktionen "öppna skåp 18 och lägg in din tvätt. Lås därefter. Så fort du har hämtat tvätten kan du använda skåpet igen till nästa kund samtidigt som du säkerställt att föregående kund har förbrukat sin access till skåpet.
  • En stängning (före en viss tidspunkt): Samma som ovan men du lämnar alltid skåpen öppna när du tömt dem.
  • En öppning (före en viss tidspunkt) Exempel: Du har 20 skåp för utlämning av paket eller hyrprodukter. Du stoppar in produkten i skåpet, låser och skickar en elektronisk nyckel med instruktionen "Öppna skåp 18 för att hämta din xxx".
  • Tidsperiod. Exempel: Dörrlåset till hotellrum, Vandrarhem, B&B etc och skickar en elektronisk nyckel som är giltig 200524 kl. 14.00 tom 200525 kl. 11.00.
  • En tidslängd efter första användandet. Exempel: Dörrlås där du tar betalt för ett besök men vet inte när kunden gör besöket.